Damsholte Skytteforenings Historie Fra 1861
Damsholte Skytteforening blev stiftet den 10-3-1861 under navnet Marienborg Riffelskydeforening, med baner på Marienborg. Foreningen var med fra starte i De Danske Skytteforeninger, der er Danmarks ældste idræts- og fritidsorganisation.
Senere blev foreningen delt i 2 foreninger. Damsholte Østre og Damsholte vestre Det skete omkring 1923. Damsholte Østre havde kun 200 m baner som lå på Tohøjgård’s jord, i Hjelm Hvor der blev skudt ud over Østersøen
Damsholte vestre havde baner flere forskellige steder i Røddinge og Lind. Det blev besluttet, hvor der skulle skydes, fra år til år.
I 1962 blev Damsholte Østre og Damsholte vestre lagt sammen under navnet Damsholte Skyttekreds, som en kreds under Damsholte Skytte Gymnastik og Idrætsforening.
Damsholte Skytte Gymnastik og Idrætsforening var en sammenlægning af flere foreninger, fra Damsholte, Hjelm og Røddinge. Den hørte hjemme på den nybyggede Gammelsøskole, som nu hedder Møn Friskole. På skolen betalte skytteforeningen for at få et kælderlokale gravet ud så der kunne være 4 baner på 15 m.
Fra 1962 og frem til 1976 blev skydebanen sat op og taget ned hver gang der var skydning, fordi lokalet blev benyttet som undervisnings lokale af skolen
Fra 1976-1978 lå foreningen stille.
I 1978 blev der bygget en helt ny 15 m bane op, i det lokale, som de hele tiden havde benyttet. Men nu kan det kun bruges som skydebane. Banen blev bygget efter de nyeste forskrifter, med et fast bord med 6 el skivetræk og et kraftigt kuglefang.
Banerne blev samtidig godkendt til pistolskydning hvilket der ikke var ret mange skytteforeninger der havde. Det krævede da også, at foreningen meldte sig ind i Dansk Skytteunion.
I 2005 blev banerne atter bygget om, så der nu kun er 5 baner men med hæve/sænke borde og nye skivetræk.
50 m og 200 m banerne var på Marienborg. Disse baner blev bygget i 1962 på Lind sø. 50 m og 200 m baner blev nedlagt i 2001 på grund af indskrænkelser af skydetiderne fra Marienborg gods side.
Foreningen er så heldig, at den har den første fane som blev skænket til foreningen. Den er fra 1862, og blev skænket af Fru Tutein. Den er blevet renoveret i 1980 og hænger i dag i en glasmontre i foreningens opholdslokale. For at fanen ikke skal falme på den ene side er der et fast punkt på generalforsamlingens dagsordnen som hedder, “Fanen vendes” og traditionen er at det er stemmetællerne der vender fanen.